TgH XciTed




Baru abih exam nie, tp xde mende nk buat.. Member2 ramai dh gi Mesir, aku leh lak cicir kt cni.. Tp xpe laa kt Malaysia pun bnyk mende best bole tgok.. Balik umah nek moto aje dr kL smpai jB.. Sblum balik tu, smpat gak aku belek2 buku psl camera Arif Bun junior aku.. Jd nk kate kt cni, smpat gak update tknik2 terkini.. Make lps tu aku pun balik laa.. Yg aku tarok kt cni, gmbo wktu pg aku tgkap lps solat subuh kt perhentian Pedas/Linggi kt highway.. Suasane gelap, tp aku mls nk pacak tripod sbb nk smpai jB 220km lg.. Xnk jln tengah ari, panas.. Jd ape yg kite bole buat ialah adjust 3 mende nie.. Shutter speed, ISO, ngan focal.. aku nk buat shutter 1/10 sbb tkut tgn aku tremor nnt gmbo shake.. Tp kalo pkai shutter tggi, gmbo gelap.. Jd aku nek kan sket ISO jd 200.. Ni pun xckup gak nnt gmbo jd glap.. nk buat 800 tkut gmbo xlawa. Jd aku pun pendek kn focal jd (3.6), maka nie laa hasilnye..Yg biru2 kt blakang tu kabus. Ske hati ak dpt tgkap gambo kabus. Pastu tnpe buang mase aku pun terus smbung jln.. Malang xbrbau minyak abih plak.. Last kali kne gak aku sorong moto tgh2 panas..
Labels: edit post
5 Responses
  1. azaHmaeL Says:

    macam garang je pemilik blog ini huuu (ekekek)


  2. firdausredha Says:

    weh, bile blog nih nk jd TOP BLOG? hehe


  3. Dd4 Says:

    Emm weh ko nye pun baru 2000 lebih aje nk bising plak..


  4. firdausredha Says:

    tapi aku x mengharap nk jd top blog pun..hehe Restooran rasyid x sdap aa


  5. Dd4 Says:

    Emm
    ak nye top ranking tu pun bukan ak buat.. Blog ak org yg buat..